Harmadik a Vegyész az alapszakaszban, jöhet a kupadöntő


Utolsó fordulóját játszotta a VRCK az idei bajnokság alapszakaszában, ahol a Kistext gárdáját látta vendégül.

A reális cél a 3. hely lehetett a Toronyai-fiúknak az alapszakaszban, de ehhez nem csak a saját meccsét kellett hoznia 3 ponttal, hanem a rivális MAFC-nak is ki kellett kapnia a listavezető Pénzügyőrtől. Ehhez képest nem indult jól az újonc elleni csata, hiszen az első szettet elvitték a vendégek, 22-25 (0-1).

Mindhárom pont megszerzéséhez innentől már nem hibázhattak Szabó Dávidék és szerencsére sikerült a jó útra terelnie tanítványait Toronyainak. Előbb egyenlítettek Juhász Péterék (25-22), majd egy olyan szettet tettek a drukkerek elé, amit még a vendégedző, Bunda Olivér is megsüvegelt a meccsvégi nyilatkozatában, (25-13; 2-1). A negyedik szett újra szoros csatát hozott, de a vége “happyend” lett, mivel izgalmas végjátékban 26-24-re hozták a szettet a hazaiak, s ezzel együtt a mérkőzést is behúzták, 3-1.

A fővárosi találkozón végül érvényesült a papírforma és a címvédő Pénzügyőr “lesimázta” a MAFC-ot, így ennek és a Kaposvár hazai pályán aratott DEAC elleni győzelemnek köszönhetően harmadik helyen zárt a Vegyész. Folytatás jövő héten vasárnap a Magyar Kupa döntőjében, melyet az itthon maradt szurkolóink is követhetnek, mert közös meccsnézést szervezünk a DBS-be, reményeink szerint hasonló sikerrel a végén!

JEGYZŐKÖNYV (forrás:vrck.hu)
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 14. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Kistext SE 3-1 (-22, 22, 13, 24)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző. V.: Bátkai-Katona, Árpás.
Vegyész: Páez 8, Ciupa 10, Juhász 13, Szabó D. 10, Blázsovics 14, Moraes 10. Csere: Dudás, Budai (liberók), Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Török R. 3, Gönczi 7, Szabó M. 7, Bairros 20, Reffatti 12, Makarov 6. Csere: Bán (liberó), Kalmár, Óhidi. Vezetőedző: Bunda Olivér