Feje tetejére állt minden a DBS Kvíz bajnokság 1. fordulójában


Tegnap este tartottuk a DBS Kvíz bajnokság 2020-2021-es idényének nyitó fordulóját, ahol nem a “megszokott” eredmények születtek. 

Igazi partihangulat uralkodott már a kezdéskor a jelenlévő 11(!) csapat köreiben, hiszen mindenki társaságra és sikerre éhesen érkezett a DBS-be, hogy a szeptemberi bemelegítő, bajnokságra hangoló forduló után élesben is elkezdjék az idei bajnokságon a pontgyűjtést.

However, severe cases of back pain have been treated effectively with epidural fentanyl or systemic opioid analgesia. These changes can cause: • abnormal heartbeats that can cause death. Before taking Constulose, tell your doctor if you have diabetes or if you need to have any type of intestinal test using a scope (such as a colonoscopy) https://farmaciaenlineasinreceta.org/kamagra/. Butorphanol nasal spray comes as a solution (liquid) to spray in the nose.

A kezdő kérdéskörből is már látszott, hogy nem lesz egyszerű a menet, hiszen nem a legáltalánosabb és legismertebb témakörökből érkeztek a feladványok. Kerestük többek között a jezsuita rend alapítóját (Loyolai Szent Ignác), de “Csinszka” eredeti nevét is…   A második körben ismert – vagy kevésbé ismert – filmekből kiragadott pillanatképekből kellett rájönni a film címére, ami szintén nem az egyszerű kategóriába tartozott.

A hangos kvízben is előadók, illetve zeneszerzők, filmcímek, főszereplők neveire illett volna rájönni rövid bejátszásokból. Olyanokra, mint Bach, vagy Janicsák Veca és Ákos kettőse, de a Miami helyszínelők David Caruso-ja is feladat volt. A kapcsolatkörben IV. Béla királyunk kötötte össze azt a kilenc kérdést, amelyben többek között József Attila születésnapja (április 11, mint 4. hónap), vagy Jézus találkozik édesanyjával (keresztúti stáció, méghozzá a 4. állomás), de a lengyel Wojcziech név (melynek magyar megfelelője Béla) is szerepelt.

Az elmúlt 1-2 évben kiemelkedő két csapat a tavalyelőtti bajnok Rockers – és a karantén miatt tavasszal félbeszakadt bajnokságot is vezető -, illetve az őket állandóan szorongató Quantum nem ezen az estén nyújtotta élete teljesítményét. Más kérdés, hogy a trónkövetelő Quantum-nak ez is elég lett végül a második helyhez, a Rockers viszont csak az 5. helyet szerezte meg. A nyitó fordulót az eddig is stabil és jó teljesítményt nyújtó Magyar Rulett nyerte meg, aki mindössze 7 pontot vesztett a megszerezhető 49-ből! Nagyon szép teljesítmény, ezúton is gratulálunk, de természetesen a többi csapatnak is kijár a dícséret! Folytatása következik a második fordulóval, november 9-én, hétfőn, 19.00-tól. “LÉGY VIDÁM ÉS TEDD A JÓT!”

DBS Kvíz bajnokság, 1. forduló:

Végeredmény (csak a pontszerzők):

  1. Magyar Rulett  5 pont
  2. Quantum             4 pont
  3. Sesztákék            3 pont
  4. Foglalt                  2 pont
  5. Rockers                1 pont