Bravúros döntetlen az első hazai meccsen


A tavaly még NB I/B-s osztályban szereplő DEAC gárdája látogatott ma a DBS-be és a nem titkoltan újból feljutásért küzdő hajdúságiak ellen sikerült pontot csenni a KKSE férfi kéziseinek. 

A DEAC nem szeretne “megmelegedni” a harmadik vonalban és egyből vissza szeretne jutni a honi férfi kézilabda bajnokság másodosztályába. Ennek megfelelően a győzelemért érkeztek Barcikára is, ám itt egy harcos, magát nehezen adó KKSE várta ma délután őket.

Az elején még vezettek 2-1-re is a hazaiak, de aztán a Debrecen rendezte a sorait és ellépett 3 góllal. A mieink csak futottak az eredmény után, de közelebb férkőzni nem sikerült, a különbség állandósulni látszott, sőt a szünet előtt már néggyel is mentek a vendégek, aztán három lett a pihenőre (16-19).

A folytatásban is maradt az első félidő nagy részében látott kép, mely szerint a DEAC nem engedi magához közelebb az egyébként küzdő, hajtó vendéglátóját. 21-25-nél már nem sokan hittek a csodában, csak épp annyian és azok, akiknek a legjobban kellett. A hazai játékosoknak. Történt ugyanis, hogy a hajrára érkezve új erőre kaptak a fiúk, a túloldalon pedig elkezdtek hibázni, megremegni a kezek. Elkezdtek felzárkózni és nem sokkal a vége előtt, 30-30-nál utolérték ellenfelüket. Sőt, a győzelemért is támadhattak a mieink, de aztán ez nem sikerült, de az egy pont mindenképpen megérdemelt és szép siker.

Kézilabda, férfi NB II, Észak-kelet csoport, 1. forduló:

Kazincbarcikai KSE – Debreceni EAC 30-30 (16-19)