Barátkoztunk a természettel


Szalamandra élet-forgató kézműveskedés, akadályverseny, fóliasátor-látogatás, hüllő-show, kirándulás Jósvafőre, vízvizsgálat, barlanglátogatás… Címszavakban is nehéz összefoglalni a nyári táborunk ma lezárult Természetbarátok hetét. 

Hétfőn az ismerkedést helyeztük előtérbe, ami látva a hét hátralévő részét nagyon jól sikerült, hiszen remek barátságok köttettek, vagy éppen tovább mélyültek. Kedden már az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai tartottak előadást és foglalkozást a táborozóknak.

Hűsítő frissítő a nagy melegben…

Szerdán személyesen is meglátogattuk a teremtett világ a szépségeit, hiszen kirándulással egybekötött akadályversenyt teljesítettek a csapatok a Csónakázó-tó körül, majd a Barcika Park Kft. fóliasátrait látogattuk meg, ahonnan másnap két ládányi frissen szedett málnát kaptunk ajándékba, melyet ezúton is köszönünk! Mondani sem kell nagyon nagy sikere volt a finom gyümölcsnek. Élménydús és fárasztó nap volt a nagy melegben, de a gyermekek ezt is nagyon élvezték. Csütörtökön “csúszómászók” lepték el a DBS-t, mivel Lajos bácsinak köszönhetően egy igazi hamisítatlan hüllő-show került terítékre. Le a kalappal a gyerekek előtt, hiszen nagyon sok “bevállalós” akadt közöttük és kerültek igazán közeli kapcsolatba egy-egy kígyóval, vagy szakállas agámával.

A kígyóbűvölők

Az utolsó napra maradt egy buszos kirándulás, amelynek segítségével bevettük Jósvafőt is, hiszen a Kúria Oktatóközpont és a Baradla barlang zászlaját is a kalapunkra tűzhettük. Nagyszerű élményekkel gazdagodtunk a záró napon is, igazán méltó lezárása volt a hétnek.

A győztes “sárga csapat”

A kis “természetbúvárok” visszajelzései és csillogó szemei mind azt mondják, hogy megérte a befektetett munka és a sok előzetes szervezkedés, hiszen a fizikai és kézzel fogható benyomások mellett a napi imák, reggel és este a lelki feltöltődést is biztosították. A szalézi atyák és testvérek rengeteg hasznos történettel és velős mondanivalóval rukkoltak elő, fontos részét képezve a táborunknak. Köszönjük a gyermekek lelkesedését és aktivitását, csak így tovább!