“All in-t rakott a Quantum”, bejött – átvették a vezetést a Kvíz bajnokságban


Az advent és karácsony jegyében hirdettük a decemberi fordulóját a 2019-20-as DBS Kvíz bajnokságunk keretében, ahol ráadásul tripla pontokért ment a harc. Újabb izgalmas körön vagyunk túl. 

Az elmúlt fordulóban a Rockers végzett az élen és az összetettben is ők birtokolták a listavezető pozíciót. Ám ezúttal a triplázó lehetőség alkalmat kínált az üldözőknek, hogy egy jól sikerült estével feljebb zárkózzanak, esetleg a vezetést is átvegyék.

Ismét nagy tülekedés alakult ki az észjáték útvesztőiben, igyekeztek a lehető legtöbb kérdésre – többek között olyanokra, hogy mi is az a defenesztráció -, hibátlan válaszokat adni. Az előbb említett szó egyébként egy korábbi cseh történelmi szokást jelöl, amikor valakit kidobnak egy ablakból. De éppen a Karácsony-sziget hovatartozásáról is érdeklődött az egyik kvízkérdés, melyre azok válaszoltak helyesen, akik Ausztráliát nevezték meg.

Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdések kerültek elő a kalapból tegnap este, ahol a végén az döntött a győztes kilétéről az összetett 2. helyén álló Quantum javára, hogy bevállaltak egy bónuszpontokért való kockázatot, ahol rossz válasz esetén pontlevonás is járhat, de ezúttal nem járt… Megnyerték a kört, járt a bónusz 3 pont és tekintve, hogy az est végén mindössze egyetlen(!) pontocska előnnyel zártak az élen a címvédő Rockers előtt, így kijelenthető, hogy megérte hazárdírozni. “Kockázat nélkül nincs üzlet…” Ez ebben az esetben is bizonyítást nyert, ráadásul a triplázó forduló okán, nem csak egyszerűen győztek, hanem a bajnokságban is két pont  előnyre tettek szert, így ők fordulnak listavezetőként a 2020-as új évre.

Gratulálunk mindenkinek, szép adventet és áldott karácsonyt kívánunk az összes csapatunknak, várunk mindenkit az ötödik fordulóval, 2020. január 13-án.

DBS Kvíz bajnokság, 4. forduló az advent és karácsony jegyében tripla (x3) pontokért:

Végeredmény (csak a pontszerzők):

 1. Quantum              15 pont
 2. Rockers                12 pont
 3. Magyar Rulett     9 pont
 4. Sesztákék            6 pont
 5. 424 Lokomotív    3 pont

A 10 fordulós DBS Kvíz bajnokság állása 4 forduló után:

 1. Quantum                                                          27 pont
 2. Rockers                                                            25 pont
 3. Magyar Rulett                                                 19 pont
 4. Sesztákék                                                        12 pont
 5. 424 Lokomotív                                                 4 pont
 6. Ideál és Foglalt                                                3-3 pont
 7. N’ászok, Csak Csajok                                      1-1 pont