A 2. legrangosabb európai röplabda kupa is megérkezett a DBS-be!


Hatalmasat játszott megint a VRCK az európai porondon és a DBS-ben, hiszen az előzetesen esélyesebb Kladno ellen kétszettes hátrányból felállva, döntő szett 13-ra vesztették el a hazai visszavágót.

Nagy örömünkre ismét mérföldkőhöz érkezett a DBS, hiszen a CEV Kupa legjobb 32 csapata között a visszavágó mérkőzést a Vegyész a cseh Kladno ellen vívta. Szent Miklós napján csodát várva gyűlt össze mintegy 600 szurkoló, hogy az idegenbeli 3-1-es vereséget kijavítsa a Kardos-legénység.

Nagyon elengedtük a cseheket az elején és ebből a hátrányból már nem sikerült fordítani. Végig futottunk az eredmény után, de nem sikerült közel férkőzni a Kladnohoz. Aztán a folytatásban egy nagyon szoros, végletekig kiélezett szettben ismét a cseh “óriások” kerekedtek felül és ezzel sajnos el is dőlt, hogy ők jutnak a nyolcaddöntőbe…

Nyit a Vegyész

A harmadik és negyedik szettben már jobban koncentráltak Németh Szabolcsék, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egyenlítettek és döntő játszmára került sor. Ott mondhatni végig a Vegyésznél volt az előny, de a végére átvette a vezetést a Kladno és rutinosan lehozta azt, ezzel együtt a meccset is megnyerte.

Kettős vereséggel búcsúzott tehát a VRCK a CEV Kupától, de bánkódásra nincs ok, hiszen becsülettel tették a dolgukat! Gratulálunk és további sikeres folytatást kívánunk a MEVZA Kupában, illetve a hazai porondon.

JEGYZŐKÖNYV (forrás: vrck.hu)
CEV KUPA, A 32 KÖZÖTT, 2. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Kladno Volejbal cz 2-3 (-18, -26, 25, 20, -13)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 600 néző. V.: Vagni (olasz), Genitrini (angol).
VRCK: Páez 3, Németh 20, Macko 9, Szabó 16, Milev 8, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Árva 2, Blázsovics 6, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kladno: Habr 18, Vemics 21, Sobotka 4, Wallisch 4, Hysky 9, Zajicek 17. Csere: Monik (liberó), Blazek 1, Vostarek 1, Kolousek 3, Syrucek 5. Vezetőedző: Milan Fortunik.
Továbbjutott: a Kladno Volejbal cz.

Marek Kardos: Nem működött a támadásunk, és megint kapkodtunk, hamar akartuk befejezni a labdameneteket. Egy ilyen csapat ellen, mint a Kladno, ez nagyon ki tud jönni.

Milan Fortunik: Mindig jó érzés nyerni, annak ellenére, hogy két szett után már továbbjutottunk. Tehermentesíteni tudtuk a rutinos játékosainkat a fiatalokkal, akik becsülettel helytálltak, végül is az ötödik játszmát is megnyerték, de tudnak ennél jobban is játszani.

A végeredmény