Vereség az első napon


Nem sikerült az első napi bravúr, hiszen a cseh élcsapat a Brno ellen szinte semmi sem jött össze Blázsovicséknak és három szettben vereséget szenvedtek.

A Kardos-legények jókedvűen gyülekeztek és figyelték a két szlovák csapat csatáját, hiszen az eperjesi és kassai együttes már délután 16.00-kor egymásnak feszült. Marek vezetőedző is minden olyan apró pillanatot igyekezett kifigyelni a DBS kávézójából,  ami csapata segítségére lehet pénteken és szombaton a honfitársai ellen.

Ám előtte még ma este a cseh férfi röplabdasport egyik élcsapata, a Brno ellen kellett vezényelnie fiait. A két északi szomszédvár rangadóján a kétszeres Don Bosco Kupa-győztes Presov simán hozta a Kassa elleni meccset (3-0), így hagyott időt bőven a bemelegítésre és az utolsó  taktikai utasítások átnézésére az esti meccs szereplőinek.

Eperjesi győzelem az első meccsen. Fotó: dbsk.hu

Barátságos, felkészülési találkozóhoz képest elég szép számmal, mintegy kétszáz-kétszázötvenen látogattak ki a hazai szurkolók az összecsapásra, akik a csapat bemutatása után azt láthatták, hogy rögtön vezetést szereznek a kedvencek (1-0). Ám sajnos itt még nem tudta senki, hogy ekkor vezetett utoljára a Vegyész, hiszen a sokkal frissebben és gyorsabban mozgó csehek átvették először a vezetést, majd az irányítást és nem volt “sárga-kék visszaút”, 1-0 oda (21-25).

Az egyik “tízpontos” pillanat. (Fotó: dbsk.hu)

A második szettben a szerencse is a vendégek mellé állt, ami lepattanókban, “hálóból kiszedett” labdákban, illetve vonalakban mutatkozott meg. Többször volt 10 pontos a különbség a két csapat között, nem ide… A mieink ütései nem sültek, nem mentek a blokkok, amolyan szokás mondani “idény eleji” formában játszottak Juhász Péterék. A harmadik játszmában küzdöttek, akartak ugyan, de már a kedvük is mintha elment volna, így nem állították megoldhatatlan feladat elé a cseheket. A vége 0-3 lett, de a javítási lehetőség hamar szembe jön, mivel holnap este 19.00-tól már az eperjesiek ellen lépnek pályára Árva Milánék. HAJRÁ VEGYÉSZ!

…nem lehetett azt mondani, hogy egy árva szurkoló sem volt a meccsen 🙂 (Fotó: dbsk.hu)

A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen… (Fotó: dbsk.hu)

 A IV. Don Bosco Kupa első napjának eredményei:

VK Mirad PU Presov (szlovák) – VK KDS Sport Kosice (szlovák) 3-0 (25, 18, 23)

Vegyész RCK – Volejbal Brno (cseh) 0-3 (-21, -17, -19)

További program:

2019. szeptember 6., (péntek)
16:00: Kosice – Brno
19:00: Vegyész – Presov

2019. szeptember 7., (szombat)
11:00: Brno – Presov
14:00: Vegyész – Kosice

16:00: díjátadó