Teltház, de vereség Svájc ellen


Elvesztette aktuális Európa bajnoki selejtezőjét a magyar férfi röplabda válogatott szombat délután a DBS-ben.

Már 50 perccel a kezdés előtt félház volt a Don Bosco Sportközpontban, s ez percről percre fokozódott. A bemelegítés utolsó percei és a himnuszok már dugig telt csarnok előtt zajlottak.

Az első szett eleje ide-oda vezetést hozott, majd a játékrész második felében összeállt a magyar válogatott játéka és 3-4 pontos fórt dolgozott össze, melyet végül meg is tartott a végéig (25-22).

A második felvonás szintén fej-fej mellett haladt, de aztán Németh Szabolcs, vagy Szabó Alpár tolt egy picit a mieink szekerén. Mindig akadt valaki, aki hozzátett annyit, hogy a szettet ismét 3 ponttal behúzzuk (25-22; 2-0)

A harmadik játszma viszont szinte végig svájci vezetést hozott, nagyon ültek a helvétek nyitásai, főként Roos bombaerős szerváival nem tudtunk mit kezdeni. Ráadásul a mieink nyitásban nagyon gyengén muzsikáltak, a szett végére pedig már semmi sem jött össze. Szépített Svájc, 2-1. (20-25)

A negyedik felvonást úgy kezdhették Juhász Péterék, hogy nincs több hibázási lehetőség, nyerni kell, tekintve, hogy, csak 3 pontos győzelemmel marad reális esély a Eb-re való kijutásra, amihez 3-0, vagy 3-1-es győzelem szükségeltetik. Az elejével nem is volt gond, vezettünk 1-2 ponttal, de 8-7-nél átvette a vezetést Svájc és apró lépésekkel, de folyamatosan növelték is az előnyüket. 15-19-nél már második idejét kérte ki Bogdan Tanase, de egy kérdéses ponttal – még a challenge videóbírót is kikértük, de hiába – már 5 ponttal ment az “alpesi” válogatott, 15-20. Szabó Alpár jó blokkjánál visszajött a remény, ám a vendégek a jó nyitásaiknak köszönhetően elvitték nem csak a szettet, de a 3 pont reményét is… 21-25; 2-2.

A döntő szett rémálomszerűen indult 0-5-nél szereztük az első pontunkat, már Dudás Tamással és Magyar Bálinttal a sorainkban. Aztán 3-6-nál visszajött a hazai kedvenc Szabó Dávid, de a svájciak az egyenlítésből fakadó lélektani előny birtokában magabiztosan gyarapították pontjaik számát (5-10, 6-11). 7-13-nál szétesni látszott a magyar válogatott, ezt ki is használták a helvétek és egy jó blokkal le is zárták a meccset, melynek köszönhetően két ponttal távoztak a DBS-ből, 2-3. (8-15)

Folytatás és egyben az EB selejtező zárása szerdán Macedónia ellen Szkopjéban, immáron nagyobb tét nélkül…