Megújult a DBS röplabda pályája


Ahogyan már arról korábban hírt adtunk a facebook oldalunkon, a holtszezon elején munkálatok folytak a DBS parkettjén, hiszen több éves terv valósult meg a röplabda pálya kiemelésével. 

A DBS nyári oratóriumi tábora, a Természetbarátok hete után szinte azonnal pályamunkások vették birtokba a küzdőteret és nekiláttak a nagyjából egyhetes időtartamú munkának és elkezdődött a röplabda pálya un. kiemelése. A csiszolás és polírozás jelentette az első fázist, amikor is egy picit felérdesítették a parkettát, hogy a felülete “befogadóbbá” váljon a rákerülő rétegekkel szemben.

Vonalfestés

 

 

 

Ezután egy állagjavító alapkezeléssel, majd az árnyalatnyi sötétítéssel folytatódtak a munkák. Ebben a szakaszban nyerte el tulajdonképpen a végső színét a röpipálya. Újabb egy nap után a pálya vonalainak és technikai zónáinak újrafestése következett, amely világoskék színt kapott.

 

 

 

A végső állomást a védőbevonat, a takaró lakkréteg jelentette, itt egy speciális sport faburkolatra való lakkozással betakarták a szóban forgó területet és ezzel nyerte el végső arculatát a DBS röplabda pályája.

 

 

 

 

 

 

Ezáltal sokkal élvezhetőbbé és követhetőbbé válnak a következő szezon VRCK meccsei, hiszen mind a helyszínen, mind a TV-közvetítések alkalmával átláthatóbbak és szórakoztatóbbak lesznek a röplabda mérkőzések.

 

A védő lakkréteg

A végeredmény