Ízletes falatok, kitűnő pályaművek


Megtartottuk eredményhirdetéseinket a rajz és betlehemkészítő, illetve a süteménysütő versenyünk lezárásaként.

A “Gyalog jöttünk, mert siettünk!” címet viselő rajz pályázatunk mozgatta meg a legjobban a felhívásunkat komolyan vevő vendégeink fantáziáját, hiszen több, mint 100 betlehemi témájú rajz és festmény érkezett be a meghirdetett határidőig. Óvodástól, egészen a középkorúig minden korosztály képviseltette magát ezen megméretésünkön, melyre nagyon büszkék vagyunk és ezúton is köszönjük nekik, illetve a felkészítő pedagógusoknak is a munkájukat, idejüket és törekvéseiket!

Betlehemkészítő kategóriában 10 alkotás érkezett, ami tekintve a kreativitást és a ráfordított energiát, meglehetősen szép szám. Mindkét vonalon nehéz helyzetben volt a zsűri, melyet Lalák Angelika a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanára és Ábrahám Béla atya, a kazincbarcikai szalézi rendház igazgatója testesített meg. Egy esetben több díjat is kiosztottak, mint az eredetileg meghirdetett, mert a sok kiváló munka közül nem tudták végül is eldönteni, hogy ki legyen az egyetlen díjazott az adott kategória 3. helyén.

A süteménysütő versenyünk is sikeres és népszerű lett, hiszen 14 különböző házi finomságot neveztek alkalmi cukrászaink. Mondani sem kell, hogy finomabbnál finomabb darabokkal “kellett megbirkóznia” a négytagú zsűrinek. Jelentjük sikerült nekik, ki is alakítottak egy végső sorrendet a meghirdetett két kategóriában. Akadtak olyanok, akik több sütit is készítettek az alkalomra, ráadásul díjazottak is lettek a kezeik munkái, hiszen a döntnökök csak a sütemények neveivel találkoztak, a készítőik felfedésére csak az eredmény megszületése után került sor. Itt is szeretnénk kifejezni hálánkat minden sütigyártó kis- és nagy résztvevőnek, hogy ennyien megtiszteltek bennünket munkájukkal!

Lássuk akkor a pontos végeredményeket!

“Gyalog jöttünk, mert siettünk!” c. Betlehem témájú rajz- és festménykészítő verseny díjazottjai:

Óvodás korosztály:

 1. Bukó Dávid 5 éves
 2. Révész Lili 6 éves

Általános iskolai korosztály:

 1. Bodnár Csenge
 2. Székely Dorián
 3. Csintalan Kitti, Farkas Attila, Kovács Emma

Felnőtt korosztály:

 1. Gálik Valentinné
 2. Minden Petra
 3. Bodnárné Kerepesi Rozália

“Gyalog jöttünk, mert siettünk!” c. betlehemkészítő verseny díjazottjai:

 1. Balogh Edina
 2. Jancsó Zsuzsanna
 3. Polónyi Boldizsár

Süteménysütő verseny díjazottjai, sós kategória:

 1. Tábori Béláné – ünnepi sós sütemény
 2. Tokai Máténé – burgonyás, sajtos kifli
 3. Varga Lajosné – sajtos tekercs

Süteménysütő verseny díjazottjai, édes kategória:

 1. Tokai Máténé – mákos, diós mascarpone szelet
 2. Hágen Tekla – csokis, diós golyó
 3. Tokai Máténé – tojásmentes paradicsomos szelet