Hittanos akadályverseny


Fesztiválunk egyik kiemelt programja volt a Don Bosco Hittanos Akadályverseny, melyben öt állomást jártak végig az előzetesen nevezett csapatok.

Hat csapat részvételével indult útnak a vetélkedő, melyben a Görögkatolikus templom, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, a Szent Család templom, a Don Bosco Szakiskola és a Don Bosco Sportközpont pontgyűjtő állomásait kellett végigjárniuk a hittanos gyerekeknek.

Sokrétű és sokoldalú feladatok várták a lurkókat, volt itt orgonás egyházzenei mű felismerése, puzzle, liturgiai feladvány, bibliai ismeretek, szaléziakkal kapcsolatos kérdések, de pad alatt mászás és bowling is. Egyszóval minden, ami egy jó hangulatú, önfeledt délutánhoz szükséges.

A végeredmény nem is alakulhatott volna szorosabban, mint ahogy végül sikerült, hiszen az első helyen is holtverseny alakult ki és a harmadik helyért is hárman vívtak meg a döntő, szétlövéses kérdésben. Végül a győzelmet a szalézis hetedikes diákokból verbuválódott csapat szerezte meg, egy gyors és pontos válasszal. Ezúton is gratulálunk a résztvevő csapatoknak és a nyerteseknek! “Légy vidám és tedd a jót!” 🙂