Emelkedett hangulat és ünneplés a DBS-ben


Tartományi Don Bosco ünnep helyszíne volt a DBS. Ünnepi szentmise keretében adták át az idei Don Bosco és Sándor István díjakat. 

Első alkalommal tartotta a Don Bosco Sportközpontban a Magyar Szalézi Tartomány az évenként esedékes tartományi ünnepét. Szentmisével indult a program, melyet Ábrahám Béla tartományfőnök atya mutatott be 19 másik paptársával és két diakónussal együtt. Homíliájában Béla atya kiemelte, hogy a “bosco” szó olaszul erdőt jelent, ami valami keményet jelenthet első hallásra, de Bosco János hajlékony volt, mint egy kecses fűzfa, meg tudott hajolni Isten előtt.

DSCN0711

P. Ábrahám Béla SDB

DSCN0816

A szentmise keretein belül adta át tartományfőnök atya az idei Don Bosco díjat, melyet megosztva idén Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr, Mihaleczku Józsefné és Barna István a kazincbarcikai Római Katolikus Egyházközség lelkes, aktív tagjai kaptak. Képviselő Úr a sportközpontunk elkötelezett támogatójaként, míg Etelka néni és Pityu bácsi – ahogyan mindenki ismeri őket – az egyházközségben végzett elkötelezett munkájáért érdemelte ki a díjat. A Boldog Sándor Istvánról elnevezett díj 2017-ben Jónás Bélához került, aki nyugdíjasként oktatja és neveli a fiatalokat nap, mint nap a kazincbarcikai Don Bosco Szakiskolában. A Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) díját pedig Domán Vivien szalézi animátor kapta.

DSCN0881

Demeter Zoltán veszi át a díjat

DSCN0888

Barna István az egyik Don Bosco díjazott

DSCN0904

Jónás Béla a Boldog Sándor István díjazott

DSCN0916

Domán Vivien és a SZALIM díja

A szendvicsebédes agapé után a barcikai fiatalok ünnepi műsorának tapsolhatott a közönség, melyet Ábrahám Béla atya köszönete zárt le. Igazán nagy nap volt, mely örömteli hangulatban telt. Azt kívánjuk magunknak, hogy sok ilyenben legyen még részünk!

DSCN1208

A barcikai oratóristák