Animátoraink is “besegítettek” a Vegyésznek


Családbarát, egyben gyermekcentrikus délután csúcspontjaként szerezte meg a vezetést a VRCK a bajnoki döntőben.

Igyekezett mindent elkövetni a Vegyész klubvezetése, hogy minden korosztály felhőtlenül érezze magát a férfi röplabda Extraliga 1. mérkőzésén, hiszen a legkisebbekre is gondoltak, amikor meghirdették a gyereksarkot. Szerencsére elég sok gyermek jár a Vegyész meccseire, ezért a szalézi animátorok a mérkőzés kezdete előtt már egy órával várták a gyerkőcöket  hogy arcfestéssel, gyöngyfűzéssel és egyéb játékos foglalkozással szórakoztassák az érdeklődőket.

Aztán szép lassan természetesen a főszereplők is megérkeztek a DBS parkettjére és kezdetét vette a VRCK-Pénzügyőr bajnoki döntő első felvonása. A bemutatások után útjára indult a labda és hamar kiderült, hogy a fővárosiak nem statisztának érkeztek, hiszen fej-fej mellett ugyan, de többnyire vendégvezetéssel csordogált az első szett. Többször hibáztak a Kardos-legények könnyűnek tűnő szituációban és ezt bizony ki is használták Kovács Zoltánék (23-25; 0-1)

A folytatás sem hozott sima játékot, bár a második szettben már kezdtek magabiztosabban “muzsikálni” Németh Szabolcsék, aminek egyenlítés lett a jutalma (25-23; 1-1)

A harmadik játszmában már egyértelműen a mieink domináltak, de egy pillanatnyi megingást sem lehetett engedni, mert a Jókai-tanítványok azonnal felzárkóztak. A végére aztán csak sikerült kézben tartani az irányítást, így Szabó Dávidék 5 ponttal behúzták ezt is (25-20; 2-1)

Érezhető volt, hogy milyen fontos a negyedik szett mindkét félnek, egy esetleges újabb hazai részsiker már a meccset zárta volna le, ám ezt érthető módon nem akarta a PSE. Ennek ellenére nagyon ment a szekér Kardos edző fiainak és ez 6-7 pontos vezetésben meg is mutatkozott. Azért még így is sikerült a mintegy 700 szurkoló idegrendszerét próbára tenni, mivel 23-23-nál a budapestieknek “állt a zászló”. Mégis ők hibáztak kétszer a végén, amit köszöntünk szépen és két óra játék után lezártuk az első meccsét (25-23; 3-1)

Így 1-0-ra vezet a Vegyész az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőben, folytatás csütörtökön a Kőér utcában 19.00-tól  Harmadik meccs pedig szombaton, szintén este 7-től a DBS-ben!

Na és persze a számtalan “színes arcú” gyermek is jelzi, hogy a gyereksarok sem tétlenkedett, animátoraink is kitartottak a végéig, ezúton is köszönjük nekik és a fiúknak is a szép estét.

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (-23, 23, 20, 23)