A Szalézi Gimi szalagavatott a DBS-ben


Tegnap este a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium végzős diákjai szalagavató műsorának adott otthont a DBS. 

A tizenkettedik évfolyam négy végzős osztálya, a hozzátartozóik és a meghívott vendégek gyülekezett a sportközpont leterített és ünnepi köntösbe öltöztetett küzdőterén. A 12. a, 12. b, 12. c és 12.d osztályok nagy izgalommal készülődtek a műsoraikra, amelyek előtt egy exkluzív nyitótánccal kedveskedtek a vendégeknek. 80 pár mutatott be lenyűgöző koreográfiát, melyet szintén a diáktársak állítottak össze.

A szülői szemmel (is) megható nyitány után elkezdődtek az osztályok műsorai, melyben az “időutazások”, visszaemlékezések, képzelt jövőképek mellett, természetesen szerepet kaptak a közös tánc- és énekdarabok. Poénos jelenetekben sem volt hiány, szórakoztatóra sikeredett minden előadás, melyhez ezúton is gratulálunk!

Záró akkordként a szalagtűzési ceremónia következett, melyben először az igazgatóhelyettes, Ferenc atya áldotta meg a végzős évfolyamhoz tartozást jelképező szalagokat. A négy osztályfőnök, sorrendben az “ásoké” Pásztor Péter – itt korábban Molnárné Marczis Erzsébettel kezdtek az ifjak -, a “béseké” Kiss István, a “céseké” Havas Péter és a “déseké” Schmiedné Rácz Tünde mindenkinek átadta, feltűzte a szalagokat, mellyel a fiatalok már nem csak jelképesen, hanem hivatalosan is elindultak a felnőtté válás útján. Sok sikert minden diáknak az érettségi vizsgákhoz és a további boldoguláshoz is!

12. b és 12. a fotó: dbsk.hu

12. d és 12. c fotó: dbsk.hu