A Brno a győztes, negyedik a VRCK


A IV. Don Bosco Kupa utolsó napján fény derült a győztesre és a harmadik helyezettre is. A tornagyőzelmet a cseh Brno szerezte meg, a mieink negyedikek lettek. 

Szombat délelőtt 11.00-kor játékosnak, szurkolónak egyaránt nehéz beleállni egy röplabda meccsbe, ám az előzetes menetrendhez igazodva, a csehek és az eperjesiek ráadásul a döntőt vívták a fent jelzett időpontban. A Vegyészt is “lenullázó” Brno nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ki a jobb csapat, hiszen, ha olykor csak egy orrhossznyival, de előrébb járt a Presov alakulatánál. Végig kezdeményezőbben és, ami még fontosabb, teljesen megérdemelten söpörték be, nem csak a győzelmet, hanem a IV. Don Bosco Kupa vándorserlegét is! Szettveszteség és kérdés nélkül, lett első a cseh csapat, melyhez ezúton is gratulálunk!

A döntőt vívó két csapat kérésére, a díjátadó ceremónia előrekerült a programban és VRCK-KOSICE meccs előtt megtartottuk, hogy mihamarabb útnak tudjanak indulni. Szép gesztust tettek a győztesek, mivel a DBS-ben hagyták a kupát kiállításra, mivel jövőre a címvédő jogán úgyis meglátogatnak minket.

A kora délutáni meccsnek a presztízsen és a harmadik helyen kívül, különösebb tétje már nem igazán volt, ám a hazaiak meccsére így is kilátogatottak a hűséges szurkolók és a hangerőt, dobot sem hagyták otthon. Blázsovicsék szoros meccset játszottak a kassaiak ellen, ám ez is most csak a tisztes helytállásához volt elegendő. Felvidéki szomszédunk épp annyit adott ki magából, amennyit kellett, így a győzelmük sem forgott veszélyben  (0-3), a képzeletbeli dobogó alsó fokára a Kosice állhatott fel, a Kardos-legényeknek ezúttal a negyedik helyezés maradt, ami tekintve a felkészülési programjukat és a keret összeszokatlanságát nem annyira meglepő. Mindenesetre mi várjuk a jobb folytatást a szeptember végi bajnoki rajtot, hajrá Vegyész!

Harmadik lett a Kassa. Fotó: Balázs Kitti (dbsk.hu)

A IV. Don Bosco Kupa utolsó napjának eredményei:

Volejbal Brno (cseh) – VK Mirad PU Presov (szlovák) 3-0 (25, 18, 23)

Vegyész RCK – VK KDS Sport Kosice (szlovák) 0-3 (-23, -22, -22)

A torna végeredménye:

  1. Volejbal Brno (cseh)                     9 pont
  2. VK Mirad PU Presov (szlovák)    6 pont
  3. VK KDS Sport Kosice (szlovák)  3 pont
  4. Vegyész RCK                                0 pont

A győztes brno-i csapat. Fotó: dbsk.hu