Hihetetlen izgalmak után előnyben a címvédő


Tervezni sem tudtunk volna szorosabb versenyt a IV. Don Bosco Amatőr Bowling Bajnokság egyéni kategóriájának 3. fordulójában. 

Úgy indultunk neki a 3. fordulónak, hogy féltáv után a semmi sem dőlt el és a két élharcos fej-fej mellett haladt az összetettben az élen. A nyitó game-ben a fiatal trónkövvetelő Kormos Gergely koncentrált a legjobban és vezetést szerzett, sőt a második kör után is még 2 fával előrébb tartott.

A harmadik game-ben aztán az egész nap legjobb körét mutatta be 249-es gurításával, mellyel megközelítette a DBS pályacsúcsát, amit nem mellesleg szintén ő tart 257 pontos pályával. Így az utolsó körnek, ezen a szinten már megnyugtatónak tűnő, 29 fa előnnyel vágott neki… Ott aztán nem tudta érvényesíteni a lélektani előnyét és megremegett a keze néhány gurítás előtt, melyet a higgadtan versenyző címvédő Balla Zoltán ki is használt és a nem túl magas, 217-es pályája elegendőnek bizonyult a fordításhoz. Kormos 184-et gurított és a 33 pontos különbség azt jelentette, hogy mindössze 4(!) fával, de a 2. helyre szorult ebben a fordulóban. Sőt, nem csak a fordulóban, hanem az összetettben is a második helyen áll, ám mindössze egyetlen pont és 16 fa hátránnyal. Nem dőlt el tehát még mindig semmi, bár kétségtelen, hogy jobb helyzetben van a címvédő, de hogy ki lesz a bajnok, az még kérdéses.

A IV. Don Bosco Amatőr Bowling bajnokság egyéni kategória, 2. fordulójának eredményei:

A IV. Don Bosco Amatőr Bowling bajnokság állása 2 forduló után; egyéni kategória: